Natural Vitamins – Φυσικά συμπληρώματα διατροφής περισσότερα»

Shopping cart
0,00 €

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

tsigaro

Με το κάπνισμα το σώμα όχι μόνο απορροφά τοξίνες αλλά χάνει και διάφορα θρεπτικά συστατικά. Επειδή το κάπνισμα επηρεάζει την απορρόφηση σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων μπορούν να αναπτυχθούν ελλείψεις.

Η ανεπάρκεια κάποιας συγκεκριμένης βιταμίνης μπορεί να οδηγήσει ή να επιδεινώσει κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας. Για το λόγο αυτό δίνοντας στον καπνίζοντα ένα συμπλήρωμα διατροφής βιταμίνης C θα αποτρέψουμε τις επικίνδυνες ελλείψεις.

Βιταμίνη C

Εκτιμάται ότι κάθε τσιγάρο καταστρέφει από 25-100mg βιταμίνης C, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει και τις απαιτήσεις του οργανισμού γι’ αυτήν κατά 30%. Με αυτόν τον τρόπο παράγεται η κοινή ανεπάρκεια της βιταμίνης. Μεταξύ των συμπτωμάτων που διαπιστώνονται από την ανεπάρκεια είναι η κόπωση, η κατάθλιψη, δερματικά εξανθήματα και δυσάρεστη αναπνοή. Η βιταμίνη C προάγει την επούλωση των πληγών και των μολύνσεων. Χωρίς αρκετή από την βιταμίνη αυτή, οι καπνιστές τείνουν να θέλουν μεγαλύτερους χρόνους ανάρρωσης από ασθένειες, χειρουργικές επεμβάσεις και πληγές.

Απορρόφηση βιταμίνης C

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, η βιταμίνη C απορροφάται 50% καλύτερα από τον οργανισμό αν λαμβάνεται μαζί με βιοφλαβονοειδή. Η βιταμίνη C που προτείνουμε για τους καπνιστές είναι η ορθομοριακή Formula C της Natural Vitamins γιατί περιέχει 525mg βιοφλαβονοειδή, rose hips, ασερόλα, ρουτίνη και εσπεριδίνη. Όλες αυτές οι ουσίες συμβάλουν στην καλύτερη απορρόφηση της βιταμίνης C από τον οργανισμό. Μάλιστα έρευνες δείχνουν πως η κερσετίνη μειώνει το ρίσκο για εμφάνιση καρκίνου του πνεύμονος στους καπνιστές.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  1. Hallberg L., Brune M., Rossander L., The role of Vitamin C in Iron absorption. International Journal of Vitamin & Nutrition Research, Supplements 30: 103-108.
  2. Effects of Vitamin C in vessels, Περιοδικό Circulation, June, 09, 1998.
  3. Duffy SJ, Gokce N, Holbrook M, et al. Treatment of hypertension with ascorbic acid. Lancet.1999;354(9195):2048-2049.
  4. Jacob RA, Sotoudeh G. Vitamin C function and status in chronic disease. Nutr Clin Care 2002;5:66-74. [PubMed abstract]
  5. Gregory JF 3rd. Ascorbic acid bioavailability in foods and supplements. Nutr Rev 1993;51:301-3. [PubMed abstract]
  6. Food and Nutrition Board, Institute of Medicine. Vitamin C. Dietary Reference Intakes for Vitamin C, Vitamin E, Selenium, and Carotenoids. Washington D.C.: National Academy Press; 2000:95-185. (National Academy Press).
  7. Yoshida M, Takashima Y, Inoue M, et al. Prospective study showing that dietary vitamin C reduced the risk of age-related cataracts in a middle-aged Japanese population. Eur J Nutr. 2007;46(2):118-124. (PubMed)
  8. Ciqual French food composition table version 2012
Βιταμίνη C
Previous reading
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D ΣΤΟΥΣ ELITE ΑΘΛΗΤΕΣ
Next reading
ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ CLA ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ
Μετάβαση στο περιεχόμενο